Intervju med Anna Åkersten Wiklund

Anna Åkersten Wiklund är en veteran i bloggvärlden och driver den populära bloggen Annawii. Hon beskriver sin stil som vardagschic med en bohemisk retrotwist. Hösten 2016 blev hon mamma och här delar hon med sig av sina tankar kring gravidmode.

Ändrades din stil under graviditeten? 

Jag tror inte att min stil ändrades så mycket då jag använde det jag redan hade i garderoben och shoppade sånt som jag kunde tänka mig att bära efteråt också. Det beror nog mycket på att jag är så trygg i min stil och att den är väldigt tacksam för en liten gravidmage så jag älskar vida tunikor, "baby doll"-skärningar och så vidare. Dock ville jag gärna vara lite mer "klädd" så kjollängden blev något längre och jag bar gärna sjal för att "skyla" mig lite. Var nog inte en riktig sjaltjej innan men under graviditeten och även nu efteråt klarar jag mig knappt utan det haha.

Hur skulle du beskriva din gravidstil?

Min gravidstil var nog väldigt chic då jag gärna klädde upp mig i vackra klänningar och höga klackar, även i slutet av graviditeten. Chic med en touch av bohemiskt och preppy om man ska sätta en stämpel på den. Jag kände aldrig att det var svårt att klä sig snyggt då jag tycker det är så vackert med gravidmagar och därför ville jag gärna framhäva den och "blomma ut" som gravid.

Hade du någon stilikon under graviditeten? 

Nej jag hade inte en specifik stilförebild utan sökte mycket inspiration från massor av olika människor på Instagram och Pinterest. "Snodde" faktiskt några outfits från ett par stilsäkra mammor på Pinterest då inspirationen så klart sinade i bland så det är ett hett tips att söka inspiration där!

anna5.jpg
anna11.jpg
anna12.jpg
anna6.jpg

Vilken del av graviditeten tyckte du var roligast stilmässigt? 

Jag skulle nog säga runt vecka 30 eftersom jag fortfarande var lätt och pigg i kroppen men ändå hade en vacker gravidmage. Sedan var vi i Paris just under den tiden och där kan man ju alltid klä upp sig lite mer än i Sverige vilket var extra roligt som gravid!

Vilka är dina bästa stiltips till gravida?

Stirra er inte blinda på gravidkläder utan vidga era vyer till de vanliga avdelningarna så får ni lite större valmöjligheter. Jag skulle även tipsa om att satsa på ett par snygga accessoarer så kan man bara köra på en väldigt enkel outfit men piffa upp den med en snygg klocka, en lyxig väska och ett par schyssta skor. Det gör jättemycket och är ett superbra knep när man helt enkelt inte orkar tänka ut nya outfits men ändå vill vara lite vardagsfin!

Vilka var dina tre favoritplagg? 

Det var nog en vit, vid tunika från Boohoo som jag bar väldigt mycket under sommaren, en vinröd halvpolotunika som jag näst intill bodde i på slutet samt en kamelfärgad kappa som blev min ständiga följeslagare de sista veckorna. Det var sådana där plagg som fick mig att känna mig fin och chic oavsett mående och sådana plagg behöver man som gravid!

Påverkade graviditeten ditt val av skor? Hade du några favoritpar? 

Ja, jag svällde ganska mycket mot slutet så då var ett par loafers från Flattered storfavoriter tillsammans med ett par lårhöga stövlar från Steve Madden. Sedan bar jag så klart låga skor som Birkenstocks och sneakers men när jag ville vara fin var det just de två paren som funkade och "räddade" mig.

Vilka var dina bästa köp under graviditeten och varför?

Det var nog mina leopardmönstrade tights i grått från Boob för de har jag mer eller mindre bott i och har även köpt ett till par att ha nu efteråt. Världens skönaste tights som ändå är snygga och går att piffa till med en stickad tröja, fuskpälsväst och ett par snygga skor.

Få mer inspiration av Anna i hennes blogg Annawii