Intervju med Ebba Kleberg von Sydow

Ebba Kleberg von Sydow är aktuell med podden "Ebbas gravidpodd" där hon pratar om allt från sin förlossning till den perfekta gravidgarderoben. För Gravidstil berättar Ebba om att våga bära tighta plagg och hur man egentligen håller en säker stil den första tiden som mamma.

e9.png

I "Ebbas Gravidpodd" pratar du om att inte hamna i det svarta trikåträsket. Hur undviker man det?

- Det är INTE helt enkelt, jag vet - för jag har också varit där! Svart trikå är ju ibland helt fantastiskt bra, en riktig räddare i nöden. Samtidigt, man blir gladare av färg. Men det är svårt med stilen under graviditet, när kroppen förändras. Därför gjorde jag ett helt avsnitt om just "gravidstil" i min nya podd, Ebbas gravidpodd.

Hur skilde sig din tredje graviditet från dina andra två stilmässigt? 

- Eftersom jag jobbade i tv-rutan i Nyhetsmorgon Söndag "hela vägen in i kaklet", som man säger, så bestämde jag mig för att ha kul med kläder och stil ända in i mål. Och att våga bära tighta plagg trots att jag ibland kände för att gömma mig i tältliknande tunikor - men nej! Jag gav mig tusan på att visa upp min mage, med världens finaste innehåll. 
- Jag använde också mycket mer "vanliga" kläder, i kombination med basplagg som var gravidanpassade. Jag upptäckte att det faktiskt funkar med vanliga sidenblusar, exempelvis, i större storlek - och att ha några knappar uppknäppta över magen kan vara riktigt snyggt. 

e6.jpeg
ebba-gravid.jpeg


Lärdomar som du tar med från tidigare graviditeter?

- Hitta ett par RIKTIGT sköna och bra gravidjeans, då räcker det med ett par. Jag älskar H&M:s boyfriend-modell, de är superfina! 

Hur skulle du beskriva din gravidstil? 

- Tight, färgstarkt, feminint och klassiskt med en tvist. 

Vilka var dina favoritplagg under graviditeten med Ernst?

- Två glitterstickade pennkjolar från By Malene Birger. De är inga gravidkjolar men jag köpte en större storlek och de var mjuka och stretchiga. Har haft så mycket användning för dem och de funkar även nu efteråt. 

e3.png
e5.png

När man packar till sig själv för BB, vad ska man tänka på? 

- En välpackad necessär, tofflor och ett mjukt set med byxor, amningslinne från Boob och en mjuk kofta. Jag levde i ett marinblått set med kofta och byxor första tiden hemma. Superbekvämt men jag kände mig ändå snyggare och mer "klädd" i detta än i mjukisbyxor. 

Vad vill man ha på sig när det är dags att lämna sjukhuset?

- Något skönt och mjukt! Leggings, amningstopp och en snygg kofta. Sedan har man ju den mest stilsäkra accessoarer av alla: en baby! 

Vad vill man ha på sig när man just kommit hem med babyn?

- Alltså, jag hade ju på mig en rosa kashmirmorgonrock från Soft Goat men hur underbar den än är, så ville jag bara ha mina mjuka Boob-leggings första veckan hemma... 

Första tiden som mamma kan vara frustrerande stilmässigt. Hur håller man säker stil de första veckorna? 

- Ett snyggt "hemma-set" som du kan ha jämt. Och själv unnade jag mig nya, lyxiga solglasögon till barnvagnspromenaderna. Att vila trötta ögon bakom men också för att det är snyggt!

 

Slutligen, dina fem bästa stiltips för gravida? 

1. Skaffa ETT par jeans du trivs i, kolla in H&M:s snygga boyfriend-jeans.

2. Investera i ett par basplagg från Boob, fantastiskt kvalitet som håller.

3. Rensa undan i garderoben. Gör plats i en låda eller en del av garderoben där du lägger alla basplaggen du kommer att ha jämt de närmaste månaderna.

4. Införskaffa ett svart, ett vitt och ett grått linne eller toppar från exempelvis Lindex eller H&M.

5. Glöm inte träningen - och bra träningskläder! Kolla in svenska märket Training for Pregnant som gör kanonbra plagg som gjorde att jag kunde känna mig fin och bekväm på gymmet hela vägen fram till vecka 40!

e1.jpeg
e3.jpeg

Lyssna på Ebbas härliga gravidpodd och häng med bakom kulisserna i hennes blogg. Vill du ha tips på hälsosamma mellanmål och nyttigare fika? Spana in Ebbas nya bok "Små stunder med systrarna von Sydow" som hon skrivit tillsammans med sin syster Amy. 

De sex första bilderna är fotograferade av Emily Dahl. Bilderna i svartvitt är fotograferade av Kate Gabor