Intervju med Frida Fahrman

Frida Fahrman är en veteran i modebranschen och mamma till Nils 5 år och Line 2 år. I sin blogg på Mama.nu delar hon med sig av allt från småbarnslivet till skönhetsprodukter. Den 9 november lanserar hon och systern Sofi sin andra mamma/barn kollektion för Ellos. 

frida16.jpeg

Du var gravid under två olika säsonger. Med Nils under vinter, vår och sommar och med Line under sommaren och hösten. Hur skilde sig dina graviditeter stilmässigt?

- Enormt skulle jag säga! Speciellt eftersom jag mådde väldigt dåligt de första 20 veckorna med båda barnen, men det var värst med Line. Då gick jag ner 10 kilo. Inga kläder passade och sen svängde det fort åt andra hållet. Med Nils var jag höggravid under sommaren, då gick jag i nästan samma klänning i två veckor på slutet minns jag hehe. Och med Line tvärt om, då lånade jag Hampus dunjacka i XL på slutet när det var kallt.

Hur hittade du inspiration till din gravidstil? Fanns det någon specifik person som inspirerande dig?

- Nej, när jag fick Nils, så var jag lite "först ut" bland dem som bloggade som fick barn. Det fanns inte så många andra att titta på, spana in och inspireras av. Detta var ju innan Instagram, trots att det bara var 5 år sen! Jag försökte helt enkelt prova mig fram själv. Min ambition var att köpa så lite nytt som möjligt, och i stället hitta lösningar i min redan befintliga garderob i den mån det gick.

frida12.jpeg
gravidmode frida fahrman.jpeg
frida fahrman gravid.jpeg
Jag tycker inte man ska begränsa sig bara för att man är gravid
utan försöka klä sig som man brukar
— Frida Fahrman

 
Köpte du gravidkläder?

- I princip inte, för att jag inte vill köpa och konsumera kläder som jag använder så kort tid. Jag investerade i två par gravidjeans med Nils, och bara ett par med Line tror jag. 

- Jag har ju inte blivit enormt stor heller så det funkade för mig. Sen hade jag ofta linnen med stretch och en kofta eller uppknäppt skjorta över. Tog en t-shirt i större storlek. Jag hade mycket tights också, med resår som jag kunde lägga under magen. 


Vilken är den bästa vardagsuniformen som gravid?

- Ett par gravidjeans och en vanlig tröja upptill, lite större i modellen. Men det är också fint mot slutet av graviditeten med något verkligen tight som framhäver magen. 

frida22.jpeg
frida fahrman gravid.jpeg
frida fahrman gravidmode.jpeg

Det är dags för fest, vad ska man ha på sig? Hur känner man sig festfin under graviditeten? 

- Jag gick på fest en vecka innan jag födde Line. Då hade jag på mig en svart spetsklänning som var tight över magen. Jag piffade extra med håret och ett par röda läppar. Jag tycker inte man ska begränsa sig bara för att man är gravid, utan försöka klä sig som man brukar. Jag har haft mycket klänning till fest och man kan även knyta ett fint band ovanför magen. En kavaj över fungerar nästan alltid. Mitt tips är att lägga lite extra tid på hår och make up!

Vilka plagg var dina favoriter de sista veckorna? Fanns det något plagg som du inte kunde vara utan?

- Med Nils var det som sagt en ful långklänning haha, den var mest skön! Med Line körde jag ofta ett par jeans, sen en skjorta/t-shirt och en kavaj över. Men jag skulle säga ett par bra gravidjeans, det hade jag nog inte kunnat vara utan. Fridas tre bästa stiltips till gravida

  1. Försök att se vad du kan använda av dina egna plagg i din egen garderob. Större tröjor, t-shirts och blusar kan man ha länge. Koftor och skjortor kan man knäppa upp men ha med ett linne under.
  2. Investera och köp inga amningsplagg, innan du just kan amma. Alla kan tyvärr inte det. Då står man där med båda kläder & bh-har helt i onödan. En miss jag gjorde själv.
  3. Köp 1-2 par gravidjeans som funkar till det mesta.